Ljubav sa veliko Lj

A sad malo o muško-ženskim odnosima. Dugo već nisam, jel.
90% ljudi ne može podnijeti činjenicu da su sami kreatori svojih odnosa, i da nitko drugi osim njih dvoje nije niti kriv niti zaslužan za (ne)uspjeh veze. Najlakše je hvatati krivine, prebacivati odgovornost na ostatak svijeta, i pronalaziti izlike samima sebi za nedjelovanje. Kako si napraviš, tako će ti biti, i koliko daješ i ulažeš- toliko ćeš i požeti. Ionako na kraju cijele priče shvatiš da lažeš samo sebi.
Zaista vrlo malo parova zrači skladom i ljubavlju, a još ih je manje ‘naelektrizirano’ tako da možeš zrak rezati među njima, i tu ne govorim o isključivo fizičkoj kemiji. Govorim o onome što toj kemiji daje prostora da raste i preobražava se, i ispunjava mnoge nivoe. I sretna sam do neba kad vidim ne samo nedostatak disfunkcionalnosti, nego i tu kreativnu i preobražavajuću snagu koja raste iz plodnog tla ljubavi, prihvaćanja i poštovanja.
Od sveg srca to želim sebi i svima ostalima, jer to tako i treba biti. Sve ostalo je samozavaravanje.

Hvala Maji i Željku na važnoj lekciji koja me podsjetila da ne pristajem na ništa manje.

10 thoughts on “Ljubav sa veliko Lj

 1. Kako misliš ne pristaješ na ništa manje? To o čemu pišeš dolazi vremenom a u startu ne možeš predvideti kada i da li će doći. Dakle u tom smislu, svi koji su već iza sebe ostavili po neku vezu pristaju u startu na manje i nadaju se boljem. Takođe rado bih se opkladio da se vremenom zadovolje sa dovoljno dobrim ( boljim od najboljeg što su imali ) iako to nije ni primaći idealu. Po meni je bolje biti srećan nego perfekcionista.

  Liked by 1 person

  1. Reci to ukletom perfekcionisti s crtom control freaka 😀 no nevezano za moj karakter, bilo je razdoblja kad sam doista bila sretna, i nije mi padalo na pamet raščlanjivati tu sreću na sastavne dijelove. Ustvari bila sam prezauzeta bivanjem sretnom da bih pisala o tome, tako da….dajbog da mi se ponovi još koji put u životu.

   Liked by 1 person

 2. Čitam komentare iznad i znaš šta? Jesi perfekcionista? Budi! Nema tu šta valjati i ne valjati, važno je ne reći da nisi, pa drugu osobu istlačiti na mrtvo ime svakom stvari koja mora biti kako tebi ima smisla! 😀 Svi mi imamo dubioza koje nećemo nikada riješiti, pa šta? Nama treba netko tko može s tim, a da mi možemo s njim. Ni više, ni manje. 😀
  Nekidan ja u komentarima na fejsu važno kažem Željku kako sam o`ladila, sad kao opuštenije sve, ne mora sve bit do detalja kako treba. I napravim grešku u koracima…čitam njegov komentar na taj potez, kaže: Jesi, totalno si olabavila, pa si upravo editirala komentar! hahhahah. E jbg, ja sam stvarno mislila da jesam, al nisam mogla podnijet krivo slovo u komentaru 😀

  Liked by 1 person

  1. Ma znaš što je najteže u perfekcionizmu- takva sam i prema sebi. Bila. Zbog toga sam skoro odustala od faksa i diplomirala tek u 32. godini. A da ne govorim koliko sam se puta raspala u privatnom životu, a i znaš moju priču sa zdravljem koja je direktna posljedica između ostalog i mog odnosa prema sebi. Mogu reći da s godinama pružam sve više mekoće i nježnosti vlastitim nesavršenostima, a i puštam druge da budu što jesu i kakvi jesu, jer to je njihova stvar. I trudim se više ne nositi tuđe terete na leđima, jer tako samo skidam njihovu odgovornost s njihovih leđa, i time im uskraćujem priliku za osobni rast i razvoj. Ukazati na tuđi problem- da, ali aktivno se angažirati oko njegovog rješavanja- više ne, hvala. Ionako ti požele otkinuti i taj prst kojim pokazuješ na problem.

   Like

   1. Shvaćam. Ja možda nisam toliko, ali jesam. S tim da sam ja oko toga napravila dualnost, pa imam oko svega krajnosti – ili sam stisnula da pucaju kosti ili sam na stolu u kafani hahah. Hoću reći, nema sredine. Ispada da svako malo napravim neki pičvajz 😀 Hoću reći ako nije ovo, ono je. Uvijek će biti nešto, neki izazov koji moramo prijeći ili ne, možemo ostat na bilo kojoj točki do smrti – ali gle čuda, ipak si diplomirala, prešla x prepreka, uspjela se izborit i sa zdravljem i y nebuloza. Meni je to sasvim zadovoljavajuć rezultat, a čini mi se da ni tvoj perfekcionizam ne može reći da nije tako 😛

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.