Dragi moj Leo!

“Sakrijmo sve, čak i ono što može izgledati kao Božji dar, da se od toga ne bi napravila trgovina. Bogu jedinomu čast i slava! Kad bi bilo moguće, mi bismo trebali proći zemljom poput sjene koja ne ostavlja za sobom traga.” Leopold Bogdan Mandić

Sretosmo se po drugi put danas, ipak ti se ostvarila želja. Vratio si se kući, pa makar samo nakratko. Sjetim te se često, tebe i tvoje male padovanske sobice u kojoj si proboravio 36 godina, slušajući ljudske ludosti i muke po 15 sati na dan. Milosrdni ispovjednik s darom providnosti i uvidom u ljudska srca. Mala, mračna i hladna sobica nalik na zatvorsku ćeliju, a opet tako topla i tvoja, jer grijala ju je tvoja neizmjerna dobrota. Zato i jest ostala jedina sačuvana i netaknuta od cijelog samostana u bombardiranju krajem drugog svjetskog rata, baš kako si i prorekao. Milost ne može nestati bez traga.
Otišao si prije 74 godine, no znam da si tada samo prešao u veliko svjetlo, i da nas sad voliš sveobuhvatnije i još prisutnije. I hvala ti na onom tvom pozdravu u Padovi, uvijek ga se sjetim s radošću jer radi njega znam da imam tvoju nesumnjivu potporu. Kako je to lijepo znati da nas vidiš sve…i svima nam se veseliš. I ja se veselim tebi i tvome dolasku, kao i more ljudi koje te pohodilo jučer. I danas će, i danas ću. I sretna sam radi toga. Ostavio si trag, i to kakav…prepoznajem se u tebi, i sad mi je srce na mjestu. Svoj mali otok spremna sam nakon našeg susreta staviti na leđa i nositi ga poput pahulje maslačka, unatoč svoj njegovoj težini i olovnim depresivnim južinama. I sve situacije mi se čine lakše rješivima, jer- nisam sama.

Dobro mi došao, dragi prijatelju.

LM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.