Savršene nesavršenosti

Nema apsolutne simetrije, ne postoji…osim u arhitektonskim nacrtima, u kojima je svijet ionako savršen i idealno organiziran. Nitko od nas nije savršen. Luk desne obrve mi je malo viši i drugačiji, lijeva strana tijela mi je mrvicu krupnija od desne. Ne zezam se, lijevi umnjak mi je probio meso, za razliku od desnoga. Lijevo stopalo mi više naginje broju 40, za razliku od savršenog 39 desnog…i još ponešto, što nećemo sad spominjati u javnosti, da ne bi ispalo da se hvalim. 🙂 Sve to čini ljepotu i prirodnost autentičnom.

Isto bih mogla reći i o karakteru- i bodlje i uglatosti koje omekšavaju, i snaga i krhkost…mada je karakter fluidniji od materije- zadiremo u područje duha, koje za razliku od materije ne propada i ne stari, već se konstantno obnavlja, raste i sazrijeva. Svi se mijenjamo i rastemo, i pritom probijamo granice okvira za koje smo mislili da su idealni pošto smo ih sami sebi stvorili i nametnuli kao ideal. I prerastamo sami sebe putem. Nije to loše ukoliko je čovjek spreman na izlazak iz uljuljkanosti koju donosi zona komfora. Barem ja- uvijek otvorena, uvijek spremna na nova životna iznenađenja. Čak i u najvećim padovima pronađem zrnce mudrosti i lekciju koja me gura dalje i prema gore. Ne zacementirati se, ne okoštati, ne pomisliti da smo završeni proces, jer nikad nismo potpuno definirani i nikad nismo naučili sve.

Iznenađenja života nalaze se na svakom koraku ukoliko si ih spreman vidjeti. Život je ples, fluidan, ritmičan i neukalupiv. Kao i svatko od nas. Dopustimo si biti odraz bezgraničnosti Stvoritelja…jer na Njegovu smo kreatorsku sliku i priliku.

Lijepo je to, zar ne?
Misterija.

One thought on “Savršene nesavršenosti

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.