Fejs…

…naš svagdašnji daj nam danas. Dragi moji, navučeni smo opako, makar mislimo da nismo. Jer, ako se ne možeš opustiti i uživati u zalasku sunca, ako ti se ohladi friška riba upravo pečena na gradelama, i ako imaš poremećaj pažnje radi kojega nisi u stanju uzeti onu knjigu koja te gleda s police već dva mjeseca…nadrapali smo, kolektivno. Droga novog doba- virtualni balončić u koji smo se svi masovno preselili. Nije baš sve tako crno, ne…kad ti krenu suze od smijeha na komentar nekoga koga nisi nikad upoznao uživo, a osjećaš ga kao narođenijega i jedva čekaš popiti kavicu uživo, jer znaš da ćete se kidati od smijeha, i glupirati se kao djeca bez obzira što se vidite prvi put u životu…lijepo je. Unatoč tome što sam mogla pet knjiga pročitati za svo to vrijeme u kome sam ‘ma samo malo da povirim kaj ima novoga’…znate već.
Blaženi moji pametni prijatelji koji nemaju fejs…no hvala Svevišnjem na viberu i whatsappu, pa smo si opet tu negdje, blizu srca.
Ali ipak pojedite tu ribu kad vam je donesu s gradela, i popijte taj gin tonic uživajući u genijalnim virtuozima na gitarama…bez fotkanja barem pet fotografija i biranja koja je najbolja, i s kojim filterom. Dok buljite u smartphone propuštate život u tim iskrama predragocjenih ‘malih’ stvari, koje život čine velikim.

Uzdravlje, uz ritmove ljeta. Vole Vas ja, s fejsom ili bez.

9 thoughts on “Fejs…

  1. Ja više krivim “lajk” nego sam fejs. Fejs je prije mogućnosti lajkanja bio genijalan – ljudi su komentirali i sve što kažeš imalo je težinu. Kao nekad na blogovima 😀 Sad je sve ubrzano, lajkaš i skrolaš i lajkaš, pa lajkaš i skrolaš i lajkaš i tako cijeli dan u prazno 😀 Mada evo, neki od nas su tvrdoglavi 😀 Zahvalna sam svim oblicima društvenih mreža, da nije blogova, fejsa,…propustila bih tebe! ❤

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.