Time

1990.

Mali anarhista. 14. Konstantna nelagoda prati me već dvije godine…od pokušaja uklapanja sam odustala jer mi ionako ne uspijeva, lakše se držati po strani jer jedino tako nelagoda ne ulijeće u anksioznost. Idu mi na živce, ne pripadam među njih, volim pobjeći, volim markirati. Zaspem na prvi sat…popodnevnog turnusa. Ne mogu ih gledati ni slušati, toliko su plitki, površni i okrutni. I nitko to pod milim Bogom ne primjećuje, sve to prolazi pod normalno. Jedva čekam da se maknem iz osnovne i da promijenim okolinu, kad već nisam uspjela promijeniti razredni kolektiv. Čuj, kolektiv…zbroj budalastih egocentrika koje malo previše pucaju hormoni. Ne mogu više, ne da mi se. Samo da mi je pobjeći i živjeti negdje drugdje.

2016.

Mali anarhista je malkice odrastao, i postao mali anarhista s dvadesetšestogodišnjim stažem. 40. I bolje da se nisam uklopila. Nemam više nelagode…anksioznost svrati samo kod žešćih slučajeva odgađanja obaveza…kampanjac bila, i ostala. Sam svoj šef, hvala Providnosti. Ne moram više nikoga gledati i/ili slušati dulje nego što je potrebno. I baš sam si ok, sa svim manama i nedostacima. Dišem. I uživam, čak i u krajnostima kako hedonizma, tako i askeze (treba malo i karakter izbrusiti, jel). Tvrdoglavost nije ni toliko loša, ako je upregnem u pravom smjeru. I drugi su mi ok, osim onih koji to nisu. No ne moram ih više gledati svaki dan. Freeeeedooooom!!!

5 thoughts on “Time

  1. Prošlo je puno godina od završetka moje osnovne škole,i hvala Bogu da jest.Nikad se nisam uklapala u te “klanove”,ni tada,niti sada,svoja sam,tvrdoglava,ali sebi dovoljna.Ne volim kalupe,ulizice niti lažne prijatelje.Potpisujem ovaj tvoj tekst.

Comments are closed.