Ljubav, curenje nosa i ostale virusne bolesti

Da ljubav…ne trebanje, ne moranje i nikako ne posjedovanje. Koliko promila opsesije je dozvoljeno u nedozvoljenim ljubavima na daljinu/u virtualiji, koliko pustiti krila mašti i živjeti od fantazije prije nego počnemo kliziti prema ‘ovdje nešto opako nije u redu’? Gdje je granica mašte potrebne za kreativnost, i skretanja na stranputicu nerealnosti? Jesu li ružičaste naočalice dozvoljene kad napuniš 40? Je li doista dobrota jednaka naivnosti i gluposti?

Volim sve češće protrljati stakla, bolje vidim kad otresem šljokice. Jednorozi odmah odlepršaju uz konstataciju ‘ova više nije naša’. Djedica Mraz je otišao na podvezivanje želuca i apstinenciju od alkohola odlučio je provesti u miru i intimi svog doma na Karibima. Jebo Finsku. Na Karibima ti barem ne curi nos svako malo. Jesam li spomenula bezalkoholni rum? (Ma moram malo. Da, znam, grozna sam.)

Rezime dana- zagrizite u sočnu stvarnost. Proučite je bolje, preciznije i detaljnije, upijte sve mirise i prepoznajte sve nijanse rgb palete (jer bez tog znanja nećete moći raditi izvrsno svođenje na bitno u c/b verziji), osjetite joj puls i ne bježite od nje. Iznenadit ćete se, jer život je luđi od najluđih maštarija. Samo treba znati promatrati. A o odmaku potrebnom za tu disciplinu nešto više u nekom drugom postu.
Ne moram baš sve otkriti, zar ne?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.