“Evo, sve činim novo!”

Sve novo? Ponekad je dovoljno samo promijeniti kut gledanja. Dio vlastitog karaktera koji ne voliš i koji ti škodi, zbog kojeg prolaziš bijes i ponor, očaj i beznađe dok ne naučiš lekciju, taj dio ti je najveći saveznik i zbog toga si jači u nekom drugom aspektu života, to je ono što ti daje na kvaliteti i izdvaja te u moru istih, kopiranih i kloniranih.

Kako se pomiriti sam sa sobom, kako prihvatiti sebe u potpunosti, bez “ovo valja, a ovo želim uništiti jer mi je previše muka donijelo”? Bog zna što mu je činiti sa svim našim uvrnutostima, zašto smo baš takvi, i što iz toga može izaći na dobro. Čak i kad mi to ne vidimo, kad ne vidimo ništa osim mraka i očaja. Teško je hodati s vjerom i pouzdanjem kad je sve što osjećaš samo grč i strah. I to je ljudski. Ali i to prođe. I njega je bilo strah, i on je bio u grobnoj tmini tri dana i noći. I nije tamo ostao, na veliku radost našu, da nam bude primjer.

Ne zaboravite da je On tu, ljubav i svjetlo, makar ste zapeli u tamnoj noći duše. Iz nje možete izaći samo mudriji, snažniji i oljušteni od površine do vlastite srži.

Ваистину васкрсе!

4 thoughts on ““Evo, sve činim novo!”

  1. Evo, sad si mi misli usmjerila na trenutke kada mi je (bilo) teško i nikad jasnije nisam vidila uzrok težina, tereta i mraka. Bože moj, zašto si me ostavio? Omg, to je to. Mislim, znam ja to, ali imaju dva znati. Kada znaš i kada Znaš, kada klikneš, kada… Svaki mrak je u nedostatku vjere. Eto. Prosto k`o pasulj. Ako fakat vjeruješ, tada Znaš da si upravo na putu do tamo, pa ako moraš presjest negdje, što dramimo 😀 Utjeha je samo što je i On bio malo zadramio. Tri dana. Ne 37 godina 😀

    1. Ma glavno da se mrdnemo na svjetlije, kao Sizif, guraj pa makar ne vidiš vrh planine. I nadaj se da nije baš Mt Everest. 😂

Comments are closed.